Меѓународен индустриски стартап

Стекнете заработка од руска револуционерна технологија

Транспарентност

Седмичен извештај за инвеститорите

Заштита

Инвестициски договор

Профитабилност

Награда за потфат

цел на проектот

„Моторите на Дујунов“ е проект финансиран со крудинвестирање за производи дизајнирани од рускиот инженер Д. А. Дујунов

Благодарение на неговата технологија, компанијата ги изработува енергетски најефикасните мотори во светот.

Прототипните модели за разни мотори за електричен превоз, како и индустриски мотори со широка намена се готови и веќе беа тестирани.

цел на проектот

Изградба на претпријатие кое е способно да:

  • Дизајнира електромотори користејќи ја технологијата на Дујунов
  • Произведува сопствени производи во пилот
    серии

Изработува производ спремен за пазарот

Беа дизајнирани неколку прототипови на мотори за тркала со уникатен патентиран
систем на намотки „Славјанка“ кои се подобри од сите познати слични мотори.

Технологијата на Дујунов наоѓа примена на разни полиња

Мотоцикли
Велосипеди
Електрични автомобили
Инвалидски колички

Историја на проектот и планови

Иновациите беа финансирани со лични средства на иноваторот
Почеток на финансирањето на проектот со крудинвестирање

1995 година

Истражувањето и развојот на технологијата започна пред 20 години

2011 година

Почеток на широка практична примена на мотори со комбинирани намотки и добивање на првиот патент.

2012 година

Награда за најдобар иновативен проект на XI Руски натпревар во иновации.

Нашите електрични машини успешено ги минуваат тестовите во различни системи и на различни подрачја и се покажуваат многу подобри од своите конкуренти.

2013 година

Донецк: тестирање на електричната локомотива „Ера“.

По модифицирањето на електромоторот со технологијата на Дујунов, „Ера“ влече 11 вагони наместо 5.

Киев: беше тестиран тролејбус со модифициран мотор.

2014 година

Тјумењ: модифицираниот синхронен генератор кој ја користи силата на ветрот произведе иста количина електрична енергија при брзина на ветрот од 2 m/sec како оригиналниот мотор при 5 m/sec.

2015 година

Луцк и Киев: технологијата е успешно применета на моторот на електричен автобус.

Геманија — Монако: реконструиран електричен автомобил со полн погон Renault Kangoo покажува рекордни перформанси надминувајќи ги сите електрични автомобили од истата класа.

Февруари: започнува развојот на првиот индукциски мотор за тркало во светот

Јуни: беше произведен вториот прототип на мотор за тркало. Подобрени параметри на моторот и координација на работата на регулаторот со поддршка на фирмата Curtis.

Ноември: Производство на третиот прототип на мотор за тркало. Учество на изложбата во Москва во Централниот дом на артисти со поддршка од Global Wave.

Тестирање на моторот за тркало во Германија со поддршка од Elmoto.

2017

Почеток на крудинвестирањето
Партнерите на проектот покренаа сериско производство на мотори засновани на технологијата на Дујунов
Изнајмување и поправање на просториите кои ќе се користат како производствени погони
Набавка на првата опрема за потребите на проектот
Подготовка на целокупната документација за влез во посебната економска зона „Технополис Москва“
Пуштање во употреба на лабораторијата и погонот за тестирање

2018 година

Беше монтиран пробниот стол за тестирање на електромотори
Погонот за тестирање беше опремен за производство на првите серии на мотори
Беше потпишан договор со голем инвеститор за додатно инвестирање доколку има потреба
Партнерите на проектот покренаа сериско производство на мотори засновани на технологијата на Дујунов
Добиени се нови патенти и поднесени се пријави за уште повеќе патенти
Беше потпишан договор со кинеските власти од провинцијата Вејхај за заштита на интелектуалната сопственост на Дујунов
Беше потпишан договор за намера со компании од Русија, Кина и Европа кои се спремни да нарачаат прилагодени мотори изработени со технологијата на Дујунов кои одговараат на нивните потреби
Молбата за влез во посебната економска зона „Технополис Москва“ беше прифатена

2019-2021

Добивање патенти
Влез во посебната економска зона „Технополис Москва“ (локација „Алабушево“)
Изградба на Бирото за проектирање и инженеринг
Производство на пилот серии на електромотори засновани на технологијата на Дујунов
Потпишување договори со клиентите
Почеток на комерцијални активности, комплетирање на првите нарачки
Партнерите на проектот покренаа сериско производство на мотори засновани на технологијата на Дујунов

Водечки партнери на проектот

2.500+ партнери на проектот низ целиот свет

Дмитриј Иванов

Александер Манжула

Павел Шадскиј

Што им нудиме на нашите партнери?

До 16% од износот на инвестиции на поканетите инвеститори

20 нивоа на надоместок за препорака

5 опции за статус на партнери

Можност да заработите без да инвестирате

Брзо и практично подигање на бонус пари

Едноставен линеарен маркетинг-план, без опција на „престигнување“

ќе Ви покажеме како да работите

Бесплатна обука за партнери

Алатки за работа

Затворени групи и четови за партнери
Дознај повеќе

Како станувате партнер?

1. Регистрирај се

2. Потпишете договор за партнерство

3. Запознајте се со маркетинг планот